Havneterminalen

Prostneset_illustrasjon_2016Havneterminalen

Havneterminalen har et spennende arkitektonisk uttrykk, spektakulær utsikt over Tromsøysundet og uteområder mot nord, sør og vest hvor det er muligheter for uteservering og aktiviteter. Her kan reisende og byens befolkning vandre i og på bygget – nyte havluften og utsikten.

Bygget er utformet for sømløs flyt av passasjerer mellom langdistansebusser, hurtigbåter og hurtigruter.  Det vil være kort avstand til et stort felles venteområde hvor de reisende kan nyte forskjellige matopplevelser med orkesterplass mot Tromsøysundet. Turistinformasjonen vil ha sentral beliggenhet i havneterminalen.

Areal

Havneterminalen er på totalt ca. 9.000 m² fordelt på 2 etasjer.

Profilering

Årlig reiser rundt 1 million passasjerer over Prostneset.  Her er det ankomst og avreise for hurtigbåter, hurtigruter, cruiseskip, langdistansebusser og flybusser. I tillegg til eksponering mot alle reisende har havneterminalen svært gode utendørs profileringsmuligheter mot både Tromsøysundet og byen.

Miljø og energi

Bygget har energikarakter A.  Varmepumpe som bruker sjøvann vil benyttes som oppvarming og kjøling av bygget. God energikarakter er et godt utgangspunkt for lave energikostnader.

TerminalenAdkomst

Alle passasjerer med hurtigruter, hurtigbåter og langdistansebusser vil reise via havneterminalen. Prostneset har nærhet til byens kollektivtransport og parkeringsplasser. På området vil det bli oppstillingsplasser for drosjer og minibusser. Det vil bli innendørs sykkelparkering og god adkomst med heis og trapper.

Beliggenhet

Unik beliggenhet på kaikanten midt i Tromsø sentrum. Nærhet til: butikker, restauranter, hotell, kontor og kommune- og fylkesadministrasjon.

Leietakere

Havneterminalen er egnet for leietakere som ønsker å være der det myldrer av folk døgnet rundt. Bygget og lokalene har høy standard og planløsning kan tilpasses leietaker. Ønsker du å etablere en restaurant med uteservering, kafe, butikk, frisørsalong eller et galleri? Vi kan tilby deg unike lokaler med spektakulær utsikt midt i hjerte av sentrum!

Kundesenter

Vårt kundesenter skal skape en enklere hverdag for leietakerne. Vi svarer på spørsmål om lokaler, faktura, leiekontrakter, adgangskort og sørger for at en av våre vaktmestre stiller opp.

Ferdigstillelse

Havneterminalen er planlagt ferdigstilt i februar 2018.

Arkitekt

Space Group i samarbeid med West 9 og Arup & Partners vant arkitektkonkurransen for Prostneset. Space Group har vunnet flere internasjonale og øvrige arkitektkonkurranser både i Norge og utlandet. Space Group

Prospekt

Prospekt Prostneset