Romssa sámi viessu har fått lokaler

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet, men nå er kontrakten signert og avtale inngått. Dermed flytter Romssa sámi viessu inn på havneterminalen, i det såkalte Amundsenhjørnet, i andre etasje med utsikt mot Prostneset. 

Vi skriver og sier Romssa sámi viessu fordi det er det vi vil kalle det. Det betyr Samisk hus Tromsø. Og vi velger det samiske språket og håper folk vil være med på dette.

På Havneterminalen får vi fine lokaler på 272 kvadratmeter. Lokalene skal gjøres klare og gjennomgå noen små tilpasninger Så blir det klart for at Romssa sámi viessu kan fortsette ferden mot å bli den møteplassen som så mange har ventet på. Her blir det mulig å komme og være, å samtale og gruble. Her blir det plass for kunst og kultur. Her blir det møte-/kursrom. Her blir det plass for samisk språk. Her blir det seminarer og workshoper. Her blir det prøverom for prøving av gákti/kofte og andre plagg. Her blir det plass for duodji. Her blir det plass for å sette seg og skrive. Her blir det kaffe å få. Romssa sámi viessu har tilbake i tid inngått avtaler med ulike aktører som ønsker å ta i bruk møteplassen. Vi ønsker at alle som ønsker å være en del av Romssa sámi viessu tar kontakt med daglig leder slik at vi får samlet alle og koordinert bruken av lokalet.

I utgangspunktet har vi signert en midlertidig avtale slik at møteplassen kan være i virksomhet mens vi fortsetter arbeidet med å finne ut hvordan Romssa sámi viessu kan samlokaliseres med andre aktører.

Dato for offisiell åpning kommer snart. I mellomtida starter vi arbeidet og kommer til å åpne, først for sniktitt, så for arrangementer.

For spørsmål, ta kontakt med daglig leder Jill Abelsen Olsen, tlf 99562136 eller styreleder Torjer Olsen, tlf 41638224

Lyst å arrangere noe selv?

Prostneset tilbyr mange ulike rammer for et arrangement. Ta kontakt så skal du få høre mer om hva vi sammen kan få til!

Ta kontakt for mer informasjon

Kontakt: fab@tromso.havn.no